2015. augusztus 12., szerda

Lovely matt folyékony ajakrúzsok

Ebben a bejegyzésben a legújabb sminkőrületről, azaz a matt folyékony rúzsokról szeretnék pár fotót mutatni, és ihletet adni nektek ennek az új trendnek a kipróbálásához. Főként azért, mert a nagyobb márkák ilyen típusú termékei már-már extrém drágák, és vetekszenek a high-end márkájú rúzsok áraival - viszont néha azok olcsóbb hasonmásai is ugyanazt a hatást és érzetet keltik.


Így most egy megfizethetőbb brand, a LOVELY nevű márka termékeit mutatom be nektek saját fotókkal.
(Még mielőtt bárki kételkedni kezdene: igen, minden fotón az én saját szám van! :) )
A Lovely matt finisű folyékony rúzsai nagyon jó árban vannak, mindössze 650,-  Ft/db áron kaphatóak a Rossmann üzleteiben. 3 árnyalatban találkozhattok velük:
1-es: egy nude természetes árnyalat
2-es: az egy rózsaszínes, fuksziás árnyalat
3-as: egy klasszikus piros árnyalat


Látni fogjátok a fotókon, hogy nem mindig ugyanolyan a színük, leginkább kamera és fényfüggő, hogy éppen milyen tónusuk dominál. Szerintem épp ez a szép bennük, hogy természetes fényben egy tompább, sötétebb árnyalatuk mutatkozik meg, míg vakunál vagy erős fényben egy sokkal intenzívebb tónusuk jön elő és egy sokkal összetettebb szín látható. Igyekszem ezt a sokszínűséget átadni nektek a képekkel.


Kezdjük is az 1-es nude árnyalattal:
A jobb felső kép mindig a vakuval készült fotó, a jobb alsó pedig a természetes fényben, vaku nélkül, minimális finomítással készült kép. Bal oldalon pedig mindig az adott termék látható.
Ez a szín tehát erős fény hatására egy finom natúr, rózsaszín tónusú halvány bézs árnyalat, azonban természetes fényben inkább kijön a rózsás tónusa, ugyanakkor  egy ún. "taupe" árnyalatot fogunk látni. Szerintem ez olyan Kylie Jenner-ös szín.



Ami mindegyik árnyalatra igaz:
- nem könnyű velük dolgozni - matt színekkel - akárcsak a matt szemhéjpúderekkel - mindig nehezebb dolgozni, mint a krémesebb és fényesebb társaikkal
- javaslom, hogy először szájkontúr ceruzával rajzoljátok meg az ajkaitok formáját, picit be is satírozhatjátok, majd erre kerüljenek a matt folyékony rúzsok, és ha ez kész, a széleket korrektorral igazítsátok ki
- a pontos körvonalakra, a szép, egyenletes felvitelre a világos árnyalatnál is ügyelni kell
- felvitel után teljesen mattra szárad, kicsit olyan gumis hatása lesz, és emiatt ki is hozhatja az egyenetlenségeket az ajkakon és olyan "gyűröttebb" hatása lesz, főleg telt ajkakon
(mindenképp egyenletes, hidratált felszínre vigyétek föl!)
- a színek teljes telítettségéhez, az élénkség növeléséhez legalább 2 réteg felvitele szükséges - de rajtatok múlik, hogy mennyire akarjátok erősre (én szeretem, ha mindig olyan színű, amilyennek a tubusában is látom)
- ivás hatására csekély mértékben vagy egyáltalán nem kopik, de egy étkezés azért már kifog rajta
- tartósak - alapvetően órákat is bírnak, de kényesek, úgyhogy azért néha nem árt egy gyors ellenőrzés
- sminklemosó nedves törlőkendővel és micellás vízzel könnyedén leoldhatóak


A 2-es árnyalat:
Ez egy rózsaszínes, fuksziás árnyalat. Több tónusa van, ami inkább erős fénynél látszik, természetes fénynél inkább pirosas hatása van. A színmélységhez 2-3 réteg felvitele javasolt.





A teljes sminkkel készült fotóknál nem használtam vakut, csak lakáson belüli természetes fényt, van rajta finomítás, és itt nagyon jól látszik, hogy inkább pirosas hatása van ennek a 2-es árnyalatnak, mint pl. az utolsó képnél, ahol már vakuval fotóztam. Illetve itt csak 1 réteget vittem fel, így picit lágyabb, hordhatóbb.

























És végül a 3-as árnyalat:
Ez egy klasszikus piros szín, ami egyik nő sminkes neszeszeréből sem hiányozhat. Ez az az árnyalat, ami fényektől függetlenül is mindenhogy intenzív. 2-3 réteg ennél is jól jön, ha a teljes intenzitását szeretnénk megmutatni, de 1 rétegben használva is elég feltűnő.









Nos, remélem, hogy hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést! Én őszintén ajánlom ezeket a folyékony, matt finisű Lovely rúzsokat, mert nagyon látványosak és eszméletlen jó áron vannak. Így nem lehet akadály, hogy minden árnyalatát beszerezzétek.
Bízom benne, hogy esetleg később új árnyalatokkal is bővül majd a kollekció! :)

Ha tetszett nektek a bejegyzés, nyugodtan osszátok is meg! 
Kövessetek Facebook-on is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése