2015. augusztus 22., szombat

Fixáló spray összehasonlítás - HEAN, Derma Color, MAC, e.l.f.




Négy nagy márka, mind a négy jó minőség, mindegyik termék agyondicsért és az egyik legjobb az adott brand repertoárjában. De vajon melyik a legjobb? Létezik-e legjobb? Olvass tovább, ha szeretnéd megtudni, hogy melyiknek mi az erőssége.



1. Derma Color Fixing Spray
Ez a termék nagy becsben van tartva, a fixáló spray-k királynőjének is nevezik. A Kryolan City-ben tudtok hozzájutni a fővárosban, vagy a vidékiek a www.sminkbolt.hu oldalról tudják megrendelni.
Ára: 3.500 Ft
Jó termék, de számomra nem ez lett a legjobb a négyből. Zavar az illata, fújás után kicsit ragad is, és húzódott tőle a bőröm. Nekem picit hajlakk hatású - de legalább nem fényes a finise száradás után.
Mivel nekem kifejezetten zsíros a bőröm (nem kombinált, zsíros!), a T-zónámon nem bírta teljesen a nap végéig, és bezavart az alapozóm állagába is, mert amikor teljesen kifénylett a bőröm, akkor az alapozómnak szétesett a textúrája és az orr és áll résznél megült a pórusoknál az alapozó. Ez annyiban orvosolható, hogy tiszta ujjbeggyel eloszlatható, de engem zavart.
Esküvői sminknél használtam, annál a vendégemnél bevált, neki normál-kombinált bőre volt.
A smink száraz, normál és kombinált bőrnél tartósabb lesz tőle, vízálló sminkekhez is ajánlom.
Zsíros bőrűeknek annyira nem javaslom.
Előny is meg nem is, hogy van benne 20-as fényvédő. Ami elsőre jónak hangzik, azonban fotózásnál, menyasszonyok esküvői fotózásán a fényvédő összetevőt alapozóban is kerülni szoktuk - flashback miatt... De mindenki döntse el maga, hogy ez most jó, vagy nem.
Árban amúgy ez a legkedvezőbb a 3 nagyobb márka közül, a négyből már közepes.

2. MAC Fix+ - limitált kiadás (levendulás)
Ez a termék abszolút a legnagyobb hipe-ot kapta az utóbbi években Youtube- és Beauty guruktól egyaránt, szóban, írásban, mindenhogy.
MAC üzletekben lehet beszerezni. Van belőle Size to Go utazó méret is, az azt hiszem 3.900 Ft
2 gond van vele - legalábbis nekem:
A teljes kiszerelés ára: 5.500 Ft
És az, hogy nem fixáló spray - a neve ellenére -, hanem egy hidratáló arcpermet egyéb előnyökkel.
Teljesen jól használható az arc felfrissítésére, hidratálására, kvázi primerként a benne lévő glicerin miatt, illetve a benne lévő kamilla nyugtat, az uborka pedig jól hidratál. Ezen kívül van még benne panthenol, ami gyulladáscsökkentő, B5 provitamin és koffein is. 
A limitált verziók közül én a levendulásat választottam, az illata szuper - ez abszolút előny.
Jól használható ezen kívül alapozó lágyítására, hígítására a felvitelkor, pigmentek felvitelekor az ecsetre permetezve, és a szaténosabb szemhéjpúdereket, az arcra felvitt highlightereket is élénkíti, még fényesebbé teszi.
Állítólag fixáló tulajdonsága is van - ez annyiban igaz, hogy a kész sminkre fújva ellensúlyozza annak púderes finisét és mint egy több rétegű szendvicset, egyben tartja a smink rétegeit.
Viszont ez csak száraz és normál bőrnél működik. Kombinált és zsíros bőrnél sokkal hamarabb kifénylik az arc és úgy is marad, így akinek ilyen a bőre, annak maximum sminkelés előtt javaslom - különben hiába mattít alapozás után, teljesen fölösleges volt, ha ráfújja a kész sminkre ezt a permetet.
Egyébként maga a MAC sem fixálóként árulja ezt a terméket, kifejezettem fixáló spray nem is szerepel a termékkínálatban.

3. e.l.f. Studio Makeup Mist & Set
Őt leginkább a MAC Fix+ dupe-jaként emlegetik, mert hasonlók az összetevőik, a felvitel (spricnis), az állag, és nagyjából ugyanarra jók. Annyi,hogy a MAC-nek talán gazdagabb az összetevője.
Az e.l.f. (Eyes Lips Face) márka termékének flakonján annyit látunk, hogy van benne Aloe Vera, zöld tea, uborka, illetve A-, C- és E vitamin.
Ugyanarra lehet használni, mint a Fix+ spray-t - hidratálás, primer, pigmentek, a porokból lehet vele szemhéjtust csinálni, megszünteti a púderes finist, stb.
Az ára sokkal kedvezőbb: 1435 Ft
Ez a legolcsóbb (és legkisebb is) mind közül.
A Makeup Plaza oldalán vagy az e.l.f. saját honlapján keresztül lehet megrendelni.
Nekem annyira nem jött be. Az arc hidratálására, primerként jó, illetve az alapozó után is lehet fújni, majd utána mattítani púderrel. De különösebb extra hatást nem tapasztaltam. Engem legjobban az zavar benne, hogy egyszerre nagyon sokat fúj a spricnije az arcra, így kb. eláztatja azt, és nem lehet koordinálni, hogy ez ne így legyen.



4. HEAN Fixer Spray
Nálam ő nyert, ez lett az abszolút favorit. Már a második flakonnal fogyasztok belőle. Bevált magamon, vendégeimen - alkalmi és menyasszonyi sminknél, fotózásokon is.
Minden bőrtípusnál jól működik, jól adagolható, nem jön egyszerre túl sok belőle, hanem apró permetként jön a flakonból. Nem ragad.
Az illata lehetne kellemesebb, de mivel jól működik, ezt elnézem neki.
Én szoktam úgy is használni pl. problémás bőrű vendégeknél, hogy az alapozó réteget is lefixálom vele, mattítok és fixálok púderrel, bronzosítok, pirosítok, stb. és kész sminket is lefixálom vele. Így picit a mattításunk is tartósabb lesz valamennyivel. Nem befolyásolta az alapozó állagát sem, matt a finise.
Ára: 5.328 Ft
Számomra ez volt a tipikus fixáló spray.

Azonban szeretném kiemelni, hogy mindegyik másik fixálónak is megvannak a maga előnyei:
- a Derma Color ára és tartóssága
- a MAC és e.l.f spray-k alkalmazhatók pigmenteknél, stemhéjpúder szemhéjtussá alakításához - a másik 2 erre nem igazán jó
- a MAC Fix+ illata tipikus és nagyon kellemes - akár limitált, akár hagyományos
- az e.l.f. ára pedig nagyon olcsó

Ti próbáltátok már valamelyiket? Mi a tapasztalatotok? Melyik a kedvenc fixáló spray-tek? 

3 megjegyzés:

  1. Pont most vettem egyet, Smshboxosat.
    A tieid közül valamelyik alkohol és parfümmentes esetleg? Olyat kerestem, de egyszerűen nincs ilyen a Sephorában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ildie! Én a Nikki-nél (nikkitutorials néven van fent Youtube-on) szoktam látni a Smashboxosat, szerintem jó termék és jól választottál. Itthon az nincs, így személyes tapasztalatom nincs vele kapcsolatban. Írhatnál majd róla :)
      Ebből a 4-ből illatanyag egyedül a MAC Fix+-ban van, a többi illatanyagmentes. Alkohol pedig a MAC és az e.l.f. fixálóban nincs, a másik kettőben van. Így amiből mindkettő összetevő hiányzik, az az e.l.f. terméke.

      Törlés
    2. Szupercuki vagy köszönöm. Az elfben nem bízom sajnos :(
      Idővel írok majd a Smashboxosról, nem tudom mikorra sikerül képekbe és szavakba önteni, de lesz. :)

      Törlés