2015. december 3., csütörtök

5 napos basic russian aqua makeup masterclass - Dominique Roberts Professional Makeup School


Sziasztok!

2015. október 12-16. között egy alap orosz aqua technikai mesterképzésen vettem részt Dominique Roberts Professional Makeup School-ban, Dominique Roberts európabajnok sminkmester vezetésével.
Most erről a tanfolyamról írnék röviden - hiszen a képek úgyis többet mondanak ezer szónál :)


A tanfolyamon készült profi képeket az általam sminkelt oldallal itt láthatjátok. Tematikájában úgy nézett ki a tanfolyam, hogy első nap az elméleti oktatás után egy hordható, smokey makeup ekészítése következett, második nap már a kreatívabb color smokey, azaz a színes füstös sminkek következtek, harmadik napon esküvői sminkek készültek, a negyedik és ötödik napon pedig már a kreatívabb artistic aqua makeup került előtérbe.
1. nap - Smokey1. nap - Smokey2. nap - Colour smokey3. nap - Bridal makeup - menyasszonyi smink

4. nap - Colourful artistic aqua makeup5. nap - Creative aqua makeup

"Diplomaosztó" :) :) - azaz az oklevél átvétele


Íme az oklevél :)
Így a profi fotók áttekintése után némi tömör élménybeszámolót is írnék, hiszen azért mint élmény, nekem nagyon sokat jelentett ez az 5 nap.Az első nap az az ismerkedés jegyében telt - ismerkedtünk a hellyel, az iskolával, az új anyagokkal, a technika alapjaival. Domi abszolút jó tanár, minden részletre ügyel, precíz, tiszta munkát ad ki a kezéből, és természetesen a tanulóitól is ezt várja. Főként emiatt választottam az ő tanfolyamát, mert úgy éreztem, hogy számomra ő lenne a leginkább tekintélyt parancsoló tréner, akitől mivel kicsit tartok, a kritikát is szívesebben fogadom. Emellett mint oktatóról, rengeteg jót hallottam róla szakmai partnerektől és korábbi tanulóitól is.

Az első "becsekkolás"

Az első nap a füstös sminkkel indult. Az volt a cél, hogy a tanfolyam elején a hordható sminkek világát fedezzük fel elsőként, és csak az ott felefdezett erősségeinkre építve folytassuk a kreatívabb vonallal. Maga a technika nem bonyolult, de igen aprólékos, igazán nagy türelmet és kitartást, a részletekre való érzékenységet igényel - legalábbis akkor, ha valaki tényleg igazán igényes munkát szeretne kiadni a kezéből. Illetve fontos, hogy biztos, stabil sminkes gyakorlat legyen az ember kezében, hogy az alapok, amelyeket egymásra épít az új technika által, már ne jelentsenek gondot.
A klasszikus füstös sminket pedig szerintem tök jó ötlet volt élénk narancs ajkakkal feldobni.Modellemmel, Kittivel
A második nap már sokkal fesztelenebb hangulatban telt, hiszen a kis 3 fős tanulócsoport már megszokta egymást, és csak úgy ittuk Domi szavait az oktatáson, és ezerrel készítettük a step by step fotókat - ami tanulásnál óriási segítség, hiszen bármikor vissza tudod nézni, ha elakadsz. Maga a folyamat úgy épült fel, hogy az arc egyik felét a tréner készítette el, és azon mutatta meg magát a sminket és a technikai részleteket, majd az arc másik felén nekünk tanulóknak kellett megcsinálni ugyanazt - folyamatos ellenőrzés mellett persze.
Ezen a második napon már a színes, füstös (satíros), mélyítővonalas smink volt a téma, itt már volt segédvonalazás, árnyékolás, mélyítés, igazi cut crease smink kerekedett belőle, számtalan árnyalattal és tónussal, és még a képek is csak töredékét tudják visszaadni annak a színorgiának, ami egy ilyen színes sminknél megjelenik. Sajnos az erősebb megvilágítás miatt pont a profi fotók tudják kevésbé visszaadni egy ilyen smink apró részleteit, amitől még több és még hatásosabb tud lenni a végeredmény. Így néhány közelebbi saját fotót is mutatok nektek.
Az ombre ajakfestést pedig ennél a "look"-nál nagyon imádtam, hiszen egy kisabb fajta szivárvány kapott helyet a modellem amúgy is gyönyörű, telt ajkain.

Majd eljött a harmadik nap, és teljesen ráhangolódtunk az esküvőkre, hiszen menyasszonyi sminkeket készítettünk. Ennek a sminknek egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége - figyelembe véve az arc mértani szabályait, a szokásos díszítőelemeket, és némileg itt is megspékeltük a makeup finish-ét a pasztell ombre ajakfestéssel.


Gyönyörű modellemmel, Bettivel
A negyedik nap volt nálam a fordulópont a tanfolyam ideje alatt. Ugyanis addig csak szimplán élveztem az újonnan tanultak minden percét, és az elkészítés folyamatát, de ez a csütörtöki negyedik napra már ezen túlmutatott. Ugyanis az a smink, amire megkaptam a sketch-et, elég bonyolult volt, hosszadalmas, részletgazdag... és emellett iszonyatosan látványos és szemet gyönyörködtető.
Azon túlmenően, hogy megszerettette velem a kék színt, és iszonyúan jól állt a modellemnek, segített abban is, hogy túlléphessek a saját határaimon, és megkapjam az ott töltött napoktól azt az új impulzust, amit vártam ettől a továbbképzéstől. Ugyanis a smink felénél azt éreztem, hogy ez túl nagy falat és nem tudom megcsinálni... de folytattam, és addig pepecseltem vele, amíg sikerült olyan szépre csinálnom, amivel nem csak én voltam elégedett, de a trénerem is megdicsért.
Dicséretről jut eszembe - amiatt is jó választásnak érzem az eddigi sminkiskola és sminkes továbbképzés választásaimat, mert akármelyik oktatóhoz jártam, egyikük sem fukarkodott a dicsérettel. Ez azért is nagyon fontos, mert az nagyon rossz érzés tud lenni, ha valaki mindig csak a hiányosságaidat és a hozzá nem értésedet érzékelteti veled, és azt elfelejti megemlíteni, ha valamit tök jól megcsinálsz. Mert ez nem motivál, és nem adja meg azt az eufórikus érzést, ami miatt egyre többet és egyre jobbat akarsz alkotni. És ugyanez a Dominál is megvolt, így abszolút pozitív élményként éltem ezt meg.


Gyönyörű modellemmel, Bernadettel :)


Majd eljött a tanfolyam utolsó, ötödik napja. Vártam is, meg nem is. A két másik csoporttársamat, akikkel együtt tettük bele szívünket-lelkünket az öt nap alatt az alkotásainkba, nagyon megkedveltem, szuper volt a hangulat, a modellekkel is sokat nevettünk, Vali - Domi asszisztense - is rengeteget segített nekünk nap mint nap, így rossz érzés volt tudni, hogy aznap megyünk utoljára, és ha véget ér a nap, akkor egy ideig most nem találkozunk. De a jó dolgokat nagyon könnyű megszokni :)
Ugyanakkor vártam már, hiszen még-még-még akartam újat tanulni, és az előző napi szép kihívás után már vártam, hogy mi lesz a következő lépés.
Nos, meg is kaptam a magamét, egy gyönyörű, vonalas, zárt szemes kreatív aqua smink sketch formájában... nem mondom, hogy nem szenvedtem meg vele, de megérte :) Mert ez a smink nem csak szép, de igazi különlegesség. Kicsit olyan "Alien" hatású, de vonzza a tekintetet, mert ránézel, és újra meg újra meg kell nézd, és még akkor sem fogod fel, hogy ez most akkor hogy is készülhet. Szóval nagy kedvenc lett!
Majd a smink elkészültével megkaptuk a gyönyörű okleveleinket is - ami hatalmas nagy, és tanúsítja mindazt a szakma iránti szeretetet, a kitartást, az élményt és a minőségi alkotás örömét, amit én ezzel a hivatással kapcsolatban érzek.
Tudom, kicsit fellengzősnek is tűnhet a beszámolóm, de nekem akkor, amikor voltam, pont erre volt szükségem. Feltöltött, a sok munka ellenére kikapcsolt, előre lendített, és visszagondolva rá, a mai napig tudok erőt és inspirációt meríteni az ott tanultakból. Úgy szakmailag, mint emberileg! Illetve nagyon nagy előnyének érzem, hogy rengeteg új anyaggal is megismerkedhettem, ami egy sminkfüggő szakembernek szerintem óriási élmény.

Így gondolom nem meglepő, ha azt írom: hamarosan folytatása következik! ;)
Bettivel :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése