2015. augusztus 13., csütörtök

"Mi illene hozzám?" - Sminkjavaslatok különböző szemszínekhez










Amikor sminkre jönnek a vendégeim, sokszor kérdezik, hogy nekik milyen színek állnának jól. Erre próbálok valamilyen összesített, illusztrált támpontot adni nektek.
KÉK SZEMHEZ például ezek a színek: barna, szürke, fekete, lilás, bordós, narancsos árnyalatok. Csupa kék semmiképpen, hiszen akkor a smink és a szemszín egybeolvad, homogén lesz. Mi pedig kiemelni szeretnénk, hogy "világítson" az a kék! Ehhez pedig komplementer /a színskálán az adott színnel szemben elhelye...zkedő/ színeket kell alkalmaznunk. De ha valaki szereti a kéket, nem kell lemondania róla, csupán trükkösen, más színekkel kombinálva, az árnyalatok harmóniáját megteremtve kell felvinni - mint pl. a jobb alsó képen. A bal alsó képen pedig a "pop of colour" az a pici kis zöld a belső szemzugban!





A ZÖLD SZEMŰEK és azok, akiknek a szemük színe inkább SZÜRKE, ők is nyugodtam játszhatnak a kontrasztosabb színekkel! A barnák, bronzok, aranybarnák, a lilák, sötétszürkék, kékek is jöhetnek, illetve a melegebb bordók, magenták és narancsok. A rikítóbb türkizek is helyet kapnak a palettán, ami kombinálható egy bronzosabb árnyalattal, némi highlighterrel a szemöldökcsonton és az arccsontok felső vo...nalán, egy barackos arcpírrel, és megspékelve egy igazi nyári narancsos rúzzsal - egyszerűen bomba siker! Menyasszonyoknál a barnás natúr és nude színek gyönyörűen mutatnak- ezüsttel, arannyal, bézzsel és bronzzal is kombinálhatók, fehérrel kiemelve a vízvonalat, hogy nyissuk a tekintetet! Rúzsokban jöhet minden, a nude-től a ciklámenig és a mély burgundy-ig!




A BARNA SZEMŰEKNEK a legkönnyebb színt választani, ugyanis ők azok, akiknek minden jól áll. Legyen szó visszafogottabb natúr nappali sminkről, erősebb alkalmi sminkről, vagy látványos kifutósminkről, a barna szemhez minden szín passzol! Ebben az esetben színek terén egy titka van csupán a tökéletes sminknek: a MEGFELELŐ ÁRNYALAT használata. Ehhez figyelembe kell vennünk a saját típusunkat, bőrtónu...sunkat, bőrtípusunkat, adott esetben meghatározott bőrprobléma elkendőzését, személyiségünket, öltözködésünket, és az alkalmat, amire készülünk. De ha ezeket tisztázzuk, akkor már szűkül a kör, és egy megfelelő eszközökkel, technikával és anyagokkal elkészített smink mindig tuti befutó!



Ha nem tudod, hogy mi illene hozzád,vagy megtanulnál pár sminket, melyek passzolnak az egyéniségedhez, keress bátran! ÖNSMINKELŐ TANFOLYAMRA JELENTKEZÉS ITT!
Székely Zsuzsi sminkes - Legal Makeup
legalmakeup@gmail.com
30/757-0265




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése