2015. március 16., hétfő

MAC Cinderella kollekció - és egy kiváló alternatíva Disney Hamupipőkéje után szabadon


Hol volt, hol nem volt...
"Élt egyszer egy messzi-messzi országban egy gazdag ember a feleségével meg a kislányával. Az asszony egyszer csak megbetegedett. Érezte, hogy nem sok ideje van hátra. Odahívatta betegágyához egyetlen leánykáját, és így szólt hozzá:
- Kedves gyermekem, nekem most el kell búcsúznom tőled, nem vigyázhatok rád, nem oltalmazhatlak tovább. De magam helyett itt hagyok neked egy jó tanácsot. Légy mindig jó és jámbor, akkor mindig jóra fog fordulni a sorsod, és boldog lesz az életed.
Azzal lehunyta a szemét, és meghalt.

A lányka minden áldott nap kiment az édesanyja sírjához. Mindig jó volt, mindig jámbor volt. Megjött a tél, fehér leplet borított a temetőre, aztán megjött a tavasz, újra felsütött a nap, kizöldült a határ, és a gazdag ember új asszonyt hozott a házhoz.(...)"

Igen, bizonyára tudjátok, így kezdődik Hamupipőke meséje.
A történetet először 1697-ben Charles Perrault francia meseíró vetette papírra. Számtalan formája és verziója kering szerte a világban, és mind közül a Grimm testvérek története vált leghíresebbé. Tudni illik, hogy a közel 400 verzió között a magyar történet is némileg eltér a többitől. A mesék közös eleme a nemes ifjú szerelmében reménykedő bátor és erkölcsös leány, aki páratlan szerencséje útján elnyeri a vágyott ifjú szívét. A mese tanulsága eképpen foglalható össze: a jó mindig elnyeri jutalmát.
A meséből már számos rajzfilm, animáció, színházi darab és mozifilm is készült - a legutóbbiból készült egész estés Disney történet hamarosan itthon is látható lesz a mozikban!
Azonban ami mostanában leginkább felkavarta a mindennapok állóvizét, az a MAC 2015. márciusában, a film premierje előtt piacra dobott Cinderella kollekciója volt.
Ugyanis a legismertebb Disney hercegnő, az időtlen és bátor Hamupipőke inspirálta ezt a limitált kiadású, varázslatos kollekciót, amivel minden (smink)álom valóra válhat. A család kedvence, a jószívű és álmodozásra mindig kész Hamupipőke most annyi sminkterméket képzelt el, ami egy egész tökhintót megtöltene.

És a kollekció valóban mesébe illő. Az áruk pedig a MAC termékek méltán kivívott minőségéhez mérten: csillagászati :)

Példának okáért a Cinderella kollekcióból a nekem leginkább tetsző 6 színt tartalmazó mini palettája: 14.400 Ft-ba kerül. 

Én teljesen oda voltam ezért a kollekcióért, amikor megláttam, mert úgy gondoltam, hogy ezeknek a sminktermékeknek a színvilága, a textúrája, az egymással kombinálhatósága pont nekem való, és leírhatatlanul tetszik, passzolna a bőrtónusomhoz, imádnivaló a külleme, a design-ja, az a csodás babakék borítás mindenhol, stb... :)

Egy terjedelmesebb haul videót itt láthattok az egyik külföldi youtube bloggertől, Dulce Candy-től:

VIDEÓ!!!

Azonban némileg belemerülve a részletekbe, rájöttem, hogy limitált kollekció ide vagy oda, van élet MAC nélkül is (főleg, ha az árát ruhákra, cipőkre és táskákra is költhetem), és felmérve a már kellő mennyiségben felhalmozott sminkcuccaimat, illetve a szívemhez nőtt és imádott HEAN márkájú termékeimet, rájöttem, hogy nagyon könnyű összeállítani egy Cinderella kollekciót a saját termékeinkből - és emellett jóval pénztárcakímélőbb is.
Így összeállítottam nektek egy olyan színskálát, amely ugyan 5 színből áll a 6 helyett (mivel a variálható palettából 4-es, 5-ös és 12-es van), de te döntheted el, hogy melyik 5 színt szeretnéd magadnak.
Kiválogattam nektek a Cinderella színeket a HEAN HD Mono szemfestékeiből - csak hogy szemléltetni tudjam nektek, mennyire egyszerű is megtalálni ezeket a csodás árnyalatokat más, általunk már korábban használt márkák színskálájában is.

HD System 5-ös box: 2.475,- Ft
HD Mono szemhéjfestékek: 5 X 1.556,- Ft (azaz összesen: 7.780,- Ft)
Így a teljes szett: 10.255,- Ft
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a szemfestékek súlya egyenként a HEAN mono-k esetében a MAC szemfestékek súlyának kb. duplája.
Így sminkeseknek és sminkrajongóknak is ideális.

A 6 db szemhéjpúder árnyalat, mely közel azonos a Cinderella paletta színeivel, és tetszőleges kombinációban illeszthető az 5-ös palettába:

HD MONO
- 848 - matt barack árnyalat
- 856 - csillámos, enyhén gyöngyházas fehér
- 811 - világos, hideg tónusú barna
- 809 - hideg tónusú, matt középbarna lilás árnyalattal fűszerezve
- 846 - szatén fényű, hideg tónusú, szürkés-barnás óarany árnyalat
- 827 - szatén fényű, hideg tónusú sötét lila szín


A HEAN termékkínálata megtekinthető a www.hean.hu oldalon, és rajtam keresztül bármikor elérhetőek. Érdeklődni és árlistát kérni privát üzenetben tudtok: legalmakeup@gmail.com e-mail címen.

Remélem, tetszett nektek ez a mai bejegyzés. Ha igen, osszátok meg ismerőseitekkel is! Kérdés esetén írjatok nyugodtan! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése