2014. július 10., csütörtök

"Hogyan NE sminkeljük magunkat!" 01

Sziasztok!

Ezennel útjára indítok egy rovatot, melyben néhány tipikus sminkbakira hívnám fel a figyelmet, illetve ahol tudok, adok tanácsot, hogy hogyan és miként lehet kivédeni ezeket a kisebb-nagyobb hibákat!
 
Az első ilyen baki, ami mostanában a bulvár sajtó hasábjain is folyamatosan jelen volt, hogy picit eltúlzott volt a transzparens púderek használata Angelina Jolie-nál... előtte pedig Nicole Kidman járt pórul egy hasonló szituban...

 
A transzparens púderekről azt kell tudni, hogy önmagukban fehéres, még színezett verzióban is eléggé világos színük van. Az alapozó és korrektor réteg fixálására, mattításra használjuk ezeket a púdereket. Azonban nem véletlen, hogy elsőre mindenki megijed picit a színétől és kétségbe esik, hogy porcelán baba lesz belőle. Ugyanis a felvitel titka az, hogy vékony rétegben először nyomogató mozdulattal visszük fel az alapozó és korrektor felvitelét követően, majd egy nagy, pufi púderecsettel még átsimítva az arcot, teljesen eloszlatjuk azt a bőrön. A transzparens púdernek kell némi idő, hogy oxidálódjon a bőrön, és akkor a fehér vagy világos színű púder teljes egészében átveszi az alatta lévő alapozó vagy korrektor színét, és nem fog elütni attól. Ugyanakkor mindent, amit előtte felkentünk, szépen lefixál és a helyén tart.

 
Emiatt történhet meg az a baki, hogy ha túl gyorsan és sietve készül egy smink, esetleg 1-1 helyre szabad szemmel nem is feltétlenül észrevehetően több púder kerül, illetve nem hagyunk időt arra, hogy elegyedjen az alapozóval az oxidációs folyamat révén, és egyből rávillantanak egy vakut (az amúgy is jóindulatukról híres paparazzik), akkor bizony pont úgy fognak járni a celebek is, mint a lány a Feketék Fehéren (White Chicks) című filmben... :)
 
 
 
 
Ugye emlékeztek? :) "Porolj le!" :)
(Ha nem, akkor sürgősen pótoljátok, mert klasszikus! :) )
 
Nicole Kidman esetében vélhetően a szem alá esetlegesen lepergő szemfestéket és az orr kifényesedését akarták kivédeni a nagyobb mennyiségű púder felvitelével, Angelina Jolie-nál viszont a kivágottabb ruháknál a teljes szabadon lévő mellkasi részt akarták tökéletesíteni :) ... na de ebből is tanultunk, nem is keveset!

Kipróbáltam magamon is, mert kíváncsi voltam, hogy mi okozhatja ezt.  Kiderült, hogy a fentiekben kifejtett oka van. Viszont így a megoldás is egyszerű: csak némi türelem kell a "selfie" vagy a nyilvános fotók előtt :D :D
 
 
Bízom benne, hogy hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést, és tudtam nektek segíteni vele.
 
Hamarosan újabb sminkbakival és a megoldással is jelentkezem! :)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése