2014. december 1., hétfő

Nagy karácsonyi ajándék ötletbörze - azaz mit vegyünk nőismerőseinknek ajándékba?

Sziasztok Szépségeim!

Sokan tanácstalanok a karácsonyi ajándékvásárlásban, még akkor is, ha nem egy idegennek, hanem egy szívükhöz közel álló személynek kell ajándékot vásárolni - vagy éppen készíteni. Hiszen sokszor tudjuk, mi a kedvenc hobbija, könyve, filmje, mi érdekli igazán, de úgy vagyunk vele, hogy talán ezeken a területeken mindene megvan az illetőnek és már nem tudunk mit kitalálni... Néha pedig elég csak egy gyermekkori álmot valóra váltani :)


Szeretnék nektek felvillantani pár olyan lehetőséget, ami kedvez azoknak is, akik az egyszerű, a DIY, a költséghatékony, a különleges, vagy épp a high-end kategóriás meglepetéseket kedvelik.


Bízom benne, hogy találtok majd köztük olyan ötleteket, aminek őszintén hasznát tudjátok venni, vagy ami eddig még nem jutott eszetekbe, és így, hogy látjátok, jó ötletnek tartjátok!
Mivel alapvetően azért egy smink- és beauty blogról van szó, elég sok olyan tipp kerül a bejegyzésbe, ami ezen a témakörön belül mozog, de azért vár rátok számos meglepetés is! Mind a saját ötleteim, nem szponzorálta senki, saját tapasztalat az alapja, vagy pedig egyszerűen egy olyan ajándékötlet, aminek én személy szerint nagyon örülnék. :)

1) ARCÁPOLÁS, TESTÁPOLÁS - KRÉMEK, KOZMETIKUMOK
Itt a termékeket márka és kategória szerint csoportosítottam.

I. Nemrég próbáltam ki a DENOVA PRO termékcsalád arckrémeit, amely a ZIAJA márka proffesszionális felhasználásra szánt termékcsoportja, és nagyon elnyerte a tetszésemet, így bátran tudom ajánlani őket bárkinek. Az egyik kedvenc kozmetikusom útján pedig nagyon könnyen be tudjátok szerezni. 


A honlapjukon minden értékes infót megtaláltok - elérhetőséggel együtt! Én a piros feliratos termékcsaládot próbáltam - amely ráncfeltöltő, lifting hatású termékekből áll, de minden bőrtípus számára megtalálható a legmegfelelőbb nappali és éjszakai krém, szemkörnyékápoló, maszk, arctonik, vagy épp bőrradír.

II. HEAN arc- és testápolási termékek - arctonik, arckrém, testradír
A HEAN arc- és testápolási termékei közül az arctonikot, a selyemproteines arckrémet és az Aloe Verás testradírt már próbáltam, és nálam abszolút bevált mindegyik, így ezeket szívesen ajánlom nektek is. De a többi terméket is ugyanolyan jónak találom, csak adott esetben vagy nem az én bőrtípusomra való volt, vagy éppen a sok termék közül másra esett a választás és még nem volt alkalmam kipróbálni, de valamikor azért szeretném :)

Pl. a lime illatú cukros peeling testradírt majd biztosan ki fogom próbálni, mert nagyon tetszik az illata, és mivel az Aloés is nagyon jó, szerintem abban sem csalódnék. A selyemproteines arckrémet pedig még a férfi vendégeim is nagyon szerették - sminkelés előtt és után is, így férfi ismerősnek is ideális ajándék.

III. LA ROCHE POSAY arcápolók

Ezeket a termékeket még nem volt alkalmam használni, viszont rólam tudni kell, hogy fanatikusan bújom a különböző blogokat, vlogokat, és a beauty/makeup témájú bejegyzéseket és nagyon sok helyen olvastam és láttam terméktesztet, miszerint a LA ROCHE krémei és arctisztítói, arcápolói nagyon jól beváltak problémás bőr kezelésénél, főként az EFFACLAR termékcsalád tagjai. 

Így ha valaki a saját problémás bőrére, vagy ismerőse ezen problémájára keres megoldást, akkor ezeket én is szívesen ajánlom figyelmetekbe.
Karácsony közeledtével számos kedvezménnyel és ajándékcsomaggal is készültek!

IV. DXN arc- és testápolók
Több termékcsaládból és többféle termékből lehet választani, ezt rátok bízom. Én már elég sokat próbáltam közülük, és mindegyik kiváló, mert nagyon magas a hatóanyagtartalmuk (ganoderma gyógygombát tartalmaznak és kókuszolajat, melyek nagyon jól szívódnak fel bőrön keresztül) és abszolút bio és vegán mindegyik termék. 



Nekem nagy kedvencem a DXN szappanja, illetve a tusfürdő és a sampon. A masszázsolaj pedig nem csak testápolásra, de arc- és hajápolásra is kiváló.

V. ARCMASZKOK
Nos, ez lehet, hogy csak az én dilim (bár kétlem!), de én nagyon szeretem a különböző pakolásokat és maszkokat. Néha kell egy kis kényeztetés, vagy épp némi extra törődés a bőrnek, hogy jobban nézzen ki, kevésbé legyen fényes és zsíros, kevésbé legyen piros és gyulladt, vagy éppen jobban hidratálttá váljon, mint amire a napi krémezés képes.
Ebből csak néhány márkát ajánlok nektek, és rátok bízom, hogy melyik mellett döntötök.
YAMUNA, BALEA, MÜLLERBEN KAPHATÓ MASZKOK, DXN SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ MASZKOK


A DXN maszkoknak 3 alapvető összetevője lehet - a leghatásosabbak közül. Ezeknek a maszkoknak regeneráló, bőrfiatalító, lifting és erős gyulladáscsökkentő hatása is van egyben, így mind a fiatal, de problémás bőrre, a fáradt és vitaminhiányos bőrre, mind pedig az érett, hatóanyagokra éhes bőrre ajánlom őket. Elkészítésük egyszerű - a GL/RG ganoderma gyógygomba port vagy a Spirulina tabletta porrá tört formáját kell egy Morinzhi nevű (azaz noni tartalmú) gyümölcskoncentrátummal összekeverni, amíg a kellően sűrű állagot el nem éri. Majd ezt a pakolást kell kb. 15-30 percig fent hagyni az arcon és a dekoltázson, majd utána lemosni.



A maszkok összetevőit innen tudjátok megrendelni:http://www.immunmagic.dxn.hu/termekek

VI. YVES ROCHER ÉS THE BODY SHOP TESTÁPOLÁSI TERMÉKEK
Ebből a két márkából még kevés terméket próbáltam, de amiket próbáltam, azokkal nagyon elégedett vagyok. Tusfürdők, testpermetek, szappanok, ajakápolók. Igazából nagyon jó minőségű alapanyagokból készülnek, teljesen természetesek, és mindegyik márkánál iszonyúan kellemes illatú testápolási termékeket találtok. 


Az Yves Rocher Lótuszos tusfürdője és a vaníliás testápoló és testpermet nálam nagy kedvenc, a The Body Shoptól pedig a mostani cukormázas alma és a mézvirágos illatú tusfürdők újabb kedvencekké váltak! Most limitált kiadású és állandó termékekből is csodás ajándékcsomagok várnak rátok! 

VII. Arcradírok és arctisztítók
Itt csak 2 márkát emelnék ki, ezek tulajdonképpen az idei kedvenceim voltak.
Arcradírból a HIMALAYA HERBALS diós arcradírja és a SOLANIE mangó-rizses AHA arcradírja nőtt a szívemhez, és arctisztítóból is a Himalaya Herbals barackos-aloe verás radírozós arclemosója lett a kedvencem. 



Ezt valószínűleg újra fogom venni, mert pont elfogyott! Müllerben lehet kapni az arclemosót, a Solanie termékek pedig az Alveola-nál elérhetőek.

2) PARFÜMÖK
Ehhez sokat nem szeretnék hozzáfűzni... egyszerűen illatszerelem mindegyik :)








3) RUHÁZAT, TÁSKA, SÁL
Itt nagyon sok márkát és üzletet lehetne említeni, de ahol ennyire komplex módon megtalálható minden, ami tetszetős, és amelyek most az őszi-téli időszakban nekem nagy kedvenceim, az a C&A és a H&M kínálata. Itt árban, méretben és választékban is megtaláltam, amit kerestem.



4) SMINKTERMÉKEK
Szintén márkák szerinti bontásban fogom nektek bemutatni, de mindenről nem rakok fel képet, mert akkor holnaputánra sem görgetnétek lejjebb :)

I. HEAN
- Chubby Stick shea vajas rúzsceruzák - egyszerűen egy álom a hétköznapokra!
- a HEAN forgalmazza a LancrOne ecsetkészleteket, amelyek között akár kezdő vagy, akár profi sminkes, megtalálod a kedvedre való összeállítást

- a karácsonyi csomag pedig egy tökéletes összeállítás a mindennapokra

- Rúzsok - 506 Burgundi, 308 vörös
- égetett szemhéjpúderek
- tégelyes szájfény
- szemhéjbázis

II. MAKEUP REVOLUTION
- Flawless és Eyes Like Angel paletta



- Goddess of Love highlighter
- Rúzsok: The One, Mistify, Ruby, Passion
- Iconic 1, 2, 3 paletta
- égetett szemhéjfesték mini paletták

III. NYX
- a nagyon finom illatú szájfények
- szemhéjbázis
- Milk nevű Jumbo pencil


IV. CATRICE termékek - Müller Drogériákban
- Liquid Metal mono szemhéjfestékek
- rúzsok
- szemöldök színező duó
- szemöldök színező gél
- Camouflage cream


5) Ecsetkészletek
LancrOne, Sigma
Nekem is a képen látható LancrOne ecsetkészletem van! :)


6) ÉKSZEREK
- Soie Essentielle
- Bogiékszer
- Szafajet
- Michal Negrin
- Fércművek
- Murphy's Laboratory
- ZsuKa


7) SZOLGÁLTATÁSOK
Azoknak, akik valamilyen programot vagy élményt ajándékoznának párjuknak, családtagjuknak vagy barátnőjüknek, de már túl sablonos lenne valami üres wellness hétvége, vagy szolibérlet, akkor ideje a "SELFNESS" szolgáltatásokra koncentrálni!

Nálam minden olyan tevékenységre válthatsz ajándékkártyát, amivel foglalkozom, legyen az:
- SMINK
- ÖNSMINKELŐ TANFOLYAM
- SZEMPILLA-HOSSZABBÍTÁS
- FOTÓZÁS CSOMAGAJÁNLAT
Árlistáim és a a kis csapatunk árlistája alapján az ott szereplő összegekre, vagy azok összességére tudod beváltani az általam kínált ajándékkártyát!

Lepd meg vele magad vagy szerettedet! :)
Az árlistákat itt találod:
http://www.legalmakeup.blogspot.hu/p/smink-arlista.html
http://www.legalmakeup.blogspot.hu/p/blog-page.html
http://www.velunkvaltozz.blogspot.hu/p/fotozasok-arlista-csomagajanlatok.html



8) KÖRÖMLAKKOK
Ha jó minőségű, tartós, kellemes állagú és szép színválasztékú körömlakkmárkát kerestek, akkor a http://www.nailland.hu/ oldalt keressétek fel, és onnan könnyedén juthattok hozzá a legjobb lakkokhoz. Mindenki megtalálja a saját stílusát, az egyszerűbb, letisztult stílus és az extrémebb vonal kedvelői is.



Néhány márkára érdemes külön is rákeresni, én ezeket ajánlom körömlakkok közül:
HEAN, Essence, Catrice, Colour Alike, Helly Hansen, Essie, Picture Polish, Models Own, Orly, Zoya, Flormar, China Glaze, OPI, Dior, Chanel... és még sorolhatnám :)


9) LIMITÁLT KIADÁSÚ SMINKTERMÉKEK/SZETTEK
Ezekre csak 1-1 alkalom adódik az életben, ugyanilyen formában nem térnek vissza. Ha valami egyedire és különlegesre vágysz/vágyik egyik ismerősöd, akkor egy ilyen típusú ajándéknak biztos tuti sikere lesz!

Például a leggyönyörűbbek:
- Dolce&Gabbana Ancient Coin Collector's Collection






- Chanel:


- MAC Cosmetics:




- Bobbi Brown:


- Laura Mercier:

10) FÜRDŐTERMÉKEK:
Illatgyertyák, fürdősütik, fürdőcsokik, fürdőnyalókák, fürdőteák, fürdőgolyók, illatgyertyák, teljesen natúr-kozmetikumok.http://www.furdosuti.hu/
http://www.lush.hu/
http://furdogolyok.hu/hu/termekeink/ajanlatunk-neked/karacsony-2014/





11) MŰSZAKI CIKKEK:
Itt igazából csak 2 olyan műszaki cikket emelnék ki, amit én magam is szeretnék és közülük a hajsütőt vélhetően meg is kapom :) De az még rejtély, hogy milyen lesz!

- hajsütő kúpvas - www.mybeautytools.hu



- JimJams Vibrasonic arctisztító - idősebbeknek az Ultrasonic is kiváló választás lehet - www.jimjams.hu


12) KÖNYVEK
Itt csak olyat tudok most ajánlani, amikre én vágyom! :) Szóval teljesen szubjektív tippek! ... Mondjuk a Holtodiglan és az Összekötve már megvan!








Illetve a szakács- és cukrászkönyvek kedvelőinek egy igazi kuriózum:
A legkülönlegesebb magyar digitális receptkönyv - némi leírás róla, és a hely, ahonnan letölthető! Annyira cuki! :) Ebből még én is szívesen készítenék el pár dolgot, mert nagyon vizuális típus vagyok, és ezeknek az édes kis rajzoknak a segítségével sokkal könnyebb később emlékezni is a receptekre.



Ha valaki tud minőségi nyomtatást és gyorskötést csináltatni, akkor tök gazdaságosan kihozhatja ennek a kis receptkönyvnek a személyre szabását!

13) DIY ÖTLETEK ÉS CSOMAGOLÁSI TIPPEK
Ezekbe az ajándékokba minden kreativitásodat és szépérzékedet beleviheted, és mindig az apró részletekben rejlik a legnagyobb csoda. Nagyon sokat számít a csomagolás, hogy hogyan tálalod. Elég egy jópofa díszítés egy kis üvegen, egy személyre szóló üzenet, vagy egy-egy karácsonyt és az ünnepet idéző kiegészítő, és máris annyira gusztusos lesz az ajándék, hogy az embernek nincs is szíve kibontani :) 
A legjobb tippeket itt találjátok:
http://norasdiaries.cafeblog.hu/2014/11/26/diy-ajandekotletek-karacsonyra/










Recepteket is mellékelek, hogy ne kelljen túl sokat keresgélnetek! Az ötletek sora végtelen - mézeskalács recept, testradír, fűszersó, fűszerolaj, házi fürdősó, saját készítésű, különleges gasztronómiai élményt nyújtó lekvár, házi kence (bio tusfürdő, házi szappan...stb.)
- fürdősó: 
http://neon.hu/beauty/last-minute-ajandektipp-szines-illatos-furdoso-hazilag-264054
- fűszerolaj: http://recepttar.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1125858

- testradír, szappan, krém: 

Fűszersó




1 db tiszta befőttesüveg
csomagolópapír vagy szép textildarab
szalag

fűszerek

Annyi sót amennyi belefér a befőttesüvegbe keverj össze tetszés szerinti fűszerrel, például ha olaszosat akarsz akkor bazsalikomot és oregánót, ha csípőset akkor chilit, esetleg reszelt citromhéjat, ha magyarosabbat akkor kakukkfüvet vagy rozmaringot. Tölts bele az üvegbe, tedd rá a tetejét és a tetejére tegyél egy szép darab textilt vagy csomagolópapírt és kösd le szalaggal. Az aljára alkoholos filccel írd rá mit tartalmaz, vagy ha van szép címkéd akkor arra.


Ízesített karácsonyi kávé




befőttesüveg vagy fémdoboz
bármilyen őrölt kávé
kardamom, fahéj

A kávéhoz őrölt kardamomot és fahéjat keverünk ízlés szerint és fémdobozba, befőttesüvegbe töltjük és díszítjük szalaggal.





...és...Apropó! Csomagolás! Nézzünk pár ötletet ehhez is!

















Nos, ennyi volt a móka mára, zárul Zsuzsi mókatára! Bízom benne, hogy találtatok 1-2 nagyon szuper ötletet a karácsonyi ajándékvásárláshoz vagy ajándékkészítéshez! Ha van véleményetek, egyéb ötletetek, vagy valami különleges kívánságotok, és megosztanád velem/velünk, akkor írj kommentet, vagy oszd meg nyugodtan a post-ot! :)

Imádlak titeket! Kellemes készülődést és inspirálódást mindenkinek! :)



LEGAL MAKEUP
Székely Zsuzsi sminkes

30/757-0265


1 megjegyzés:

  1. Aztamindenségit! :) Elképesztően alapos ez a cikk! Köszi az említést :)

    VálaszTörlés